GLI (gecombineerde leefstijl interventie)

Wat is de GLI?

De GLI is een leefstijlprogramma die volledig door de basisverzekering vergoed wordt. Het programma wat wij aanbieden heet de CooL interventie: Coaching op Leefstijl.

Het doel van de GLI/CooL is om begeleiding te krijgen bij gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes, gezond bewegen conform de richtlijn Gezond Bewegen en hoe dit in te passen in het dagelijkse bestaan en het realiseren van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden.

 

Wilt u meedoen met het leefstijlprogramma? Dan hebben wij een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

De CooL interventie bestaat uit twee fases, fase 1 en 2. Fase 1 duurt 8 maanden, fase 2 duurt 16 maanden. Elke fase bestaat uit 1 intake gesprek, 8 groepsbijeenkomsten, 2 individuele tussengesprekken en een outtake gesprek. In fase 1 zullen de groepsbijeenkomsten 1x per maand gehouden worden. In fase 2 is dit 1x per 2 maanden.

 

Wanneer komt u in aanmerking?
• Leeftijd >18 jaar
• Voldoende motivatie om het complete CooL programma te doorlopen. Dit ter beoordeling van de verwijzer en de uitvoerder
• Overgewicht: BMI 25-30 en met een (matig) verhoogd risico (Diabetes, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en/of cholesterol, inactiviteit
• Óf obesitas: BMI > 30

De tijden/dagen van de groepssessies zullen als volgt ingedeeld worden:

  • Woensdag 15:30-17:00 uur
  • Woensdag 19:00-20:30 uur

We zullen een groep starten bij voldoende aanmeldingen, na de aanmelding komt u op een wachtlijst te staan en zodra deze vol is krijgt u vanuit ons uit een bericht met de startdatum.

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich opgeven voor de GLI? Mail dan met een van de leefstijlcoaches.

michel@willemsenfysio.nl
anouk@willemsenfysio.nl

Meer informatie? 055 - 5426010 afspraak maken