Fysiotherapie

Van diagnose tot concreet behandelplan

Wat is (algemene) fysiotherapie?

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen bij lichamelijke klachten. De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij/zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Soms krijgt u alleen advies, een andere keer een behandeling.

Met de meeste klachten kunt u terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze (gespecialiseerde) fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij u door naar een (huis)arts.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Bij veel klachten en aandoeningen word je behandeld door een fysiotherapeut. Echter, bij fysiotherapie is meer nodig dan alleen behandeld worden. Je moet ook zelf aan het werk om beter te worden. Daarom gebruiken we bij fysiotherapie het woord ‘zelfmanagement’. We bedoelen hiermee: de manier waarop je om kunt gaan met jouw klacht of aandoening in je dagelijks leven.  

Bij ons in de praktijk hebben wij een grote verscheidenheid aan behandeltechnieken welke wij kunnen inzetten om uw klacht te behandelen. Denk hierbij aan mobilisatietechnieken, manuele therapie, oefentherapie, dry needling en nog een aantal meer welke u terug vindt onder de specialisaties op deze website. Tevens vinden wij het belangrijk dat u ook na de behandeling bij ons in de praktijk herhaling en/of verergering van de klachten voorkomt en daarom nemen wij de tijd om u goed te adviseren en te begeleiden. U krijgt bijvoorbeeld oefeningen mee voor thuis en wij geven u advies om een terugval te voorkomen. Dit alles doen wij volgens het “evidence based model”, ofwel volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Afspraak maken

Bij Willemsen Fysiotherapie werken 4 fysiotherapeuten. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of voor het maken voor een afspraak kunt u telefonisch contact met hem opnemen via het nummer 055-5426010 of een mail sturen naar info@willemsenfysio.nl.