Dry needling

ONTSPANT UW SPIEREN MET EEN NAALD

Wat is dry needling?

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuur- naald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry needling gebruikt een zelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op zogenaamde ‘triggerpoints die kort gestimuleerd worden. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is ‘lage rug’ pijn vanuit een bilspier.

Wat kan dry needling voor u betekenen?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet tot nauwelijks. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft een kortdurend soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. Daarna krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Voor welke klachten wordt dry needling ingezet?

  • Pijnklachten in een spier met of zonder uitstraling
  • Spanningshoofdpijn/Migraine
  • Schouderklachten
  • Tenniselleboog/golferselleboog
  • Rugklachten
  • Knieklachten
  • Krachtsverlies tijdens het aanspannen van een spier
  • Soms ook reacties zoals overmatig transpireren, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen

Afspraak maken

Bij Willemsen Fysiotherapie kunnen alle therapeuten dry needling uitvoeren. Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden of voor het maken voor een afspraak kunt u telefonisch contact met hem opnemen via het nummer 055-5426010 of een mail sturen naar info@willemsenfysio.nl