LEEFSTIJL

GECOMBINEERDE LEEFSTIJL INTERVENTIE (GLI)

Wat is Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een traject voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel het verkrijgen van een gezondere leefstijl en een betere kwaliteit van leven. De GLI wordt volledig door de basisverzekering vergoed. Het programma wat wij aanbieden heet de Cool interventie: coaching op leefstijl. Het CooL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

Wat kan GLI voor u betekenen?

Het doel van de GLI/CooL is om begeleiding te krijgen bij gezonde voeding en het aanleren van gezonde eetgewoontes, gezond bewegen conform de richtlijn Gezond Bewegen. Ook leert u hoe dit in te passen in het dagelijkse bestaan en wordt u bewust van de gedragsverandering die nodig is om een gezonde leefstijl te verwerven en te behouden. Goed om te weten dat het geen afvalprogramma is. Wilt u bij Willemsen Fysiotherapie komen sporten, dan wordt dit niet vergoed door het CooL-programma.

Het CooL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Om deel te nemen aan het CooL-programma is een verwijzing van de huisarts nodig. Meer informatie kan u vinden op onze pagina veelgestelde vragen.

Wanneer komt u in aanmerking voor de GLI?

  • Leeftijd >18 jaar
  • Voldoende motivatie om het complete CooL programma van twee jaar te doorlopen. Dit ter beoordeling van de verwijzer en de uitvoerder
  • Overgewicht: BMI 25-30 en met een (matig) verhoogd risico (diabetes, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en/of cholesterol, inactiviteit)
  • Óf obesitas: BMI > 30

Wilt u meer zien over de GLI? Klik dan op de afbeelding om naar onze youtube aflevering over dit onderwerp te gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u van de huisarts een verwijzing heeft (die digitaal naar ons verstuurd moet worden), nemen wij contact met u op. Voordat we het intakegesprek kunnen plannen wordt u eerst op een wachtlijst geplaatst. Klik hier voor de actuele wachtlijst en mogelijke startdata.

Meer informatie

Bij Willemsen Fysiotherapie is Anouk Lieferink werkzaam als leefstijlcoach. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met haar opnemen via het nummer 055-5426010 of een mail sturen naar GLI@willemsenfysio